ARXIU MUNICIPAL D’ALGAIDA

L’Arxiu Municipal d’Algaida, situat a la Casa de la Vila, integra la documentació generada per l’administració local al llarg de la història. Inclou documentació compresa entre els anys 1379 i 1986. La primera catalogació fou realitzada per Jaume Lladó Ferragut entre els anys 1940 i 1941. A la dècada de 1980, Elvira González Gozalo, Dolors Medrano Bosch i Gaspar Valero Martí varen dur a terme el registre i catalogació actualment vigent.

A més a més, també recull fons d’institucions, fons d’entitats i fons personals, i aplega els testimonis documentals que els ciutadans o les entitats locals hi vulguin dipositar.

A la versió digital que us oferim trobareu la informació estructurada en tres grans parts: 

  • Secció històrica: Conté el catàleg complet de l’Arxiu, i els registres amb una icona contenen la documentació digitalitzada que es poden consultar i descarregar en línia. A l’actualitat (2020) hi podreu trobar les Actes de Consells des de 1630 fins a 1717, i totes les actes de Plens de l’Ajuntament, des de 1721 fins a 1986. En total, hi ha digitalitzats 94 documents (2020).
  • Secció de Col·lecció Local: Aquesta versió digital de la CL fou creada l’any 2018 i inclou documents no bibliogràfics: programes de festes, cartells, programes d’actes, díptics, etc. a partir de 1945. Està ordenat a partir de tres grans àmbits:
    • 1. Programes de festes tradicionals d’Algaida, Pina i Randa
    • 2. Programes d’actes organitzats per l’Ajuntament (que no són les festes tradicionals)
    • 3. Programes d’actes organitzats per associacions i entitats no municipals.
  • Fons dels Premis Castellitx: Fou instituït l’any 2018. L’apartat digital recollirà tota la documentació del Certament Literari de Castellitx (1968-2001), donat per la família de Joan Fiol Amengual, i dels Premis Castellitx (2002-...). A l’actualitat, (2020) estan disponibles les bases editades durant tota la història dels Premis.

 A més a més, des d’aquesta pàgina, us podeu descarregar i consultar el catàleg de l’Arxiu Històric en pdf.
 

CONSULTA DEL CATÀLEG DE L'ARXIU MUNICIPAL D'ALGAIDA (Fons històric)

Teniu a la vostra disposició aquest arxiu PDF amb el catàleg i inventari elaborat l'any 1980.


CERCA BÀSICACERCA AVANÇADA
INCORPORACIONS RECENTS A
ARXIU MUNICIPAL
Registres a ARXIU MUNICIPAL